Liviu Dragnea: Sunt de acord ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată sărbătoare naţională

Vicepremierul Liviu Dragnea, prezent vineri la Focşani, la festivităţile organizate de autorităţile locale cu prilejul aniversării a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, a spus că sprijină ideea declarării zilei de 24 ianuarie zi de sărbătoare naţională.

Referitor la propunerea ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată zi de sărbătoare naţională, formulată în anul 2010 de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, vicepremierul a precizat că este de acord cu această iniţiativă şi o susţine.

„Sunt de acord ca această zi să fie declarată zi de sărbătoare naţională. Dacă mă gândesc câte zile libere sunt declarate prin diverse acte normative şi care nu au importanţa istorică şi relevanţa acestei zile, cred că este o idee bună”, a precizat viceprim-ministrul.

Totodată, el a spus că oraşul cel mai îndreptăţit pentru a organiza un eveniment pentru celebrarea Micii Uniri este capitala judeţului Vrancea.

„Într-adevăr, la Iaşi, s-a obişnuit să meargă lumea de Ziua Unirii, dar dacă e să discutăm în mod serios, poate oraşul cel mai îndreptăţit să serbeze Unirea este Focşaniul. Milcovul prin acest oraş trece”, a spus Liviu Dragnea, înaintea începerii manifestărilor.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata