Liviu Voinea: Guvernul a emis acorduri de finanţare pentru ajutor de stat în valoare de 327 de de milioane de euro

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat vineri, la Cluj, că din luna mai a anului 2012 până în prezent Guvernul a emis 33 de acorduri de finanțare pentru ajutor de stat. Suma la care se ridică participarea Guvernului pentru aceste acorduri este de 327 de milioane de euro, iar valoarea investițiilor este de aproximativ un miliard de euro.

‘Am emis 33 de acorduri de finanțare pentru ajutor de stat cu o valoare totală a investițiilor de un miliard de euro, valoare ajutorului fiind de 327 de milioane de euro, din care s-au plătit 135 de milioane de euro. Este un pas spre reindustrializarea României, iar cifrele publicate de Statistică confirmă acest lucru’, a spus Voinea.

Acesta a participat vineri, alături de premierul Victor Ponta, la inaugurarea fabricii Bosch din comuna clujeană Jucu, unde se vor produce componente pentru tehnologia auto. Până la finalul anului compania dorește să ajungă la 750 de angajați în această unitate de producție.

La inaugurare au mai fost prezenți și vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul de Externe, Titus Corlățean, ministrul Apărării, Mircea Dușa, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, dar și ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, prefectul Gheorghe Vușcan și președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata