Locul prăbuşirii avionului malaezian, alterat ”la o scară industrială”

Locul prăbușirii avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei a fost alterat ”la o scară industrială”, a declarat marți premierul australian Tony Abbott, vorbind despre ”o tentativă de a falsifica probele”, relatează AFP.

„Rămâne un drum foarte lung de parcurs”, a declarat presei Tony Abbott, referindu-se la repatrierea trupurilor neînsuflețite ale celor 28 de australieni care au murit în catastrofa aviatică și la eforturile de a-i deferi instanței pe responsabilii pentru tirul cu rachetă care cel mai probabil a doborât aparatul de zbor.

‘Ceea ce avem acolo sunt indicii alterate la o scară industrială. Asta trebuie să înceteze’, a spus Abbott. ‘După crimă vine tentativa de a fasifica probele’, a adăugat el.

Amenințate cu descompunerea în căldura verii ucrainene, trupurile victimelor au fost luate din zona prăbușirii și transportate spre Harkov, oraș aflat sub controlul forțelor guvernamentale, într-un tren cu vagoane frigorifice.

În noaptea de luni spre marți, rebelii proruși au predat unei delegații malaeziene cele două cutii negre ale avionului de pasageri malaezian.

De asemenea, ei au anunțat o încetare a focului pe o rază de 10 km în jurul locul prăbușirii avionului pentru a facilita desfășurarea anchetei privind circumstanțele prăbușirii aeronavei, care ar fi fost provocată, potrivit SUA, de o rachetă trasă din zona controlată de rebeli.

Locul catastrofei ‘a fost foarte circulat de la început și am văzut nu numai tot felul de indivizi atingând și adunând resturile avionului, ci și echipamente grele care au venit la fața locului’, a declarat șeful guvernului de la Canberra, care a afirmat în cursul weekendului că la locul prăbușirii domnește un ‘haos total’.

‘Ultimele imagini te duc cu gândul la locul unei demolări. Este inacceptabil’, a mai afirmat el marți. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata