Londra, capitala cu cele mai multe locuri de muncă de înaltă calificare

Londra este capitala mondială a puterii subtile (Soft Power), generând mai multe locuri de muncă de înaltă calificare şi furnizând o diversitate internaţională mai mare decât alte mari oraşe, se arată într-un studiu al companiei de consultanţă Deloitte LLP publicat miercuri, transmite Bloomberg.

Depăşind New York, Paris, Hong Kong, Singapore, Tokyo şi Sydney, capitala Marii Britanii a creat din 2003 aproximativ 235.000 de noi locuri de muncă de înaltă calificare şi acum angajează lideri de afaceri de 95 de naţionalităţi, se arată în studiul Deloitte.

Totuşi, New York-ul are acum cel mai mare număr de angajaţi de înaltă calificare în sectorul financiar.

„Londra este un oraş global, fără îndoială cel mai mare hub de afaceri din lume”, a declarat Angus Knowles-Cutler, partener Deloitte.

Atuurile Londrei vin din faptul că multe persoane vin în Marea Britanie pentru educaţie, pentru vitalitatea industriei digitale, se arată în studiul companiei de consultanţă.

Directorii care şi-au absolvit studiile la Londra lucrează acum în 134 de ţări şi reprezintă 95 de naţionalităţi, în timp ce absolvenţii din New York şi Paris lucrează în 120 şi, respectiv, 108 state şi reprezintă 87 şi, respectiv, 71 de naţionalităţi.

Dar viitorul capitalei Regatului Unit prezintă şi riscuri. Automatizarea ameninţă numărul locurilor de muncă slab plătite iar lipsa locuinţelor îi descurajează pe cei care vor să se stabilească în Londra, avertizează Deloitte. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata