Lucia Varga: Am ales să mergem în opoziţie şi să ne batem în continuare pentru promisiunile făcute

19

Fostul ministrul delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură, Lucia Varga, a declarat, miercuri, 26 februarie, că demisia pe care a anunţat-o, după ruperea USL, a fost o alegere între Uniune şi cetăţean, astfel încât PNL a ales să meargă în opoziţie şi să se ‘bată’ în continuare pentru promisiunile făcute.

‘Am avut de ales între a guverna pentru noi, sau a guverna pentru cetăţeni. Am ales să guvernăm pentru cetăţeni, iar această decizie ne face să mergem cu fruntea sus în faţa alegătorilor. Decât să nu ne ţinem promisiunile făcute, am ales să mergem în opoziţie şi să ne batem în continuare pentru promisiunile făcute’, a spus Varga.

Fostul ministru delegat a arătat că a avut o misiune grea de a lupta cu un sistem corupt în sectorul pădurilor, sistem pe care a vrut să-l înlăture.

‘Mi-am asumat o luptă grea împotriva corupţiei din sistem. Când am venit în minister, am gestionat problemele existente în păduri, într-o zonă care a fost sursă de jaf şi corupţie, de care mediul politic nu a fost străin. Fac un apel către ONG-uri să fie alături de noi, să ducem mai departe această luptă. Nu o să cobor ştacheta în această luptă pentru păstrarea resurselor ţării şi mă refer în special la situaţia în care se află pădurile României’, a spus Lucia Varga.

Aceasta a precizat, de asemenea, că va continua, ca deputat, că acţioneze pentru ca Parlamentul să aprobe noul Cod Silvic.

‘Sper că în Parlament să putem aproba Codul Silvic, să putem apăra pădurile României de jaf şi corupţie. Cele două obiective pe care le-am avut în timpul mandatului au fost oprirea tăierilor ilegale şi sancţionarea distrugerii pădurilor, dar nu am avut suficiente pârghii să lupt împotriva corupţiei. Am lucrat un an de zile fără buget propriu, după preluarea mandatului’, a subliniat fostul ministru delegat.

Lucia Varga a criticat numirile făcute la Romsilva pe criterii politice.

‘Numirea Consiliului de Administraţie al Romsilva a fost făcută de doamna Rovana Plumb şi nu au fost foarte clar definite atribuţiile tuturor celor responsabili şi personalului din această instituţie. Au fost cazuri în care personalul care ar fi trebuit să apere pădurea sau aflat în cârdăşie cu hoţii’, a spus Varga.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, va prelua funcţia de ministru delegat interimar pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.

În cursul dimineţii de miercuri, miniştrii liberali Mariana Câmpeanu, Eugen Nicolăescu, Gigel Ştirbu, Ramona Mănescu, Mihai Voicu, Lucia Varga şi Cristian David s-au prezentat la Palatul Victoria, unde şi-au dat demisiile din funcţii, după ce, marţi seară, conducerea PNL a anunţat ieşirea de la guvernare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata