Lungmetrajul „Ilegitim” – Marele Premiu la Festivalul „L’Europe autour de l’Europe” de la Paris

Lungmetrajul „Ilegitim” în regia lui Adrian Sitaru a câştigat Marele Premiu – Prix Sauvage, la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului „L’Europe autour de l’Europe” de la Paris, informează un comunicat Domestic Film remis luni .

În cadrul galei de premiere o Menţiune specială i-a fost acordată Alinei Grigore, actriţă care joacă rolul principal în pelicula regizată de Sitaru.

„Ilegitim” spune povestea a doi fraţi (Alina Grigore şi Robi Urs) şi iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) şi mai multe denunţuri. O familie în care limita dintre moral şi legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort, se arată în prezentarea filmului.

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore, dar şi actori neprofesionişti din cadrul Școlii InLight — Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru şi Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silişteanu şi Alexandru Lorian Timoşca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu şi Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip şi Dan-Ștefan Rucăreanu. Producător Anamaria Antoci.

„Ilegitim” îşi continuă traseul festivalier şi va avea premiera, la sfârşitul săptămânii, în Portugalia. Filmul va rula pe 24 aprilie la IndieLisboa.

Producţia, care a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, va rula pe marile ecrane din Franţa din 8 iunie.

Prezent în secţiunea Forum a celei de-a 66 ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul a câştigat Premiul C.I.C.A.E — „Confederation Internationale des Cinemas d’Art et d’Essai” (Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă).

„Ilegitim” este o producţie Domestic Film, în coproducţie cu Film Produkcja Polonia şi Damned Films Franţa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata