Macovei: Demisionez din PDL; Iohannis nu reprezintă dreapta

Europarlamentarul PDL Monica Macovei și-a anunțat, marți, 2 septembrie, demisia din partid și a susținut că reacția sa vine în urma acțiunilor democrat-liberalilor și a deciziei de a-l susține pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din noiembrie.

”Astăzi demisionez din PDL. Nu este un gest pripit, am reflectat mult la această decizie. Cred că ceea ce se întâmplă astăzi în PDL este greșit și din acest motiv am decis să demisionez. Se fac în PDL tot felul de înțelegeri de la o zi la alta. Ne-am trezit în PDL cu un candidat care nu este al PDL, care nu a prezentat o viziune pentru România, care nu a avut niciodată ca prioritate statul de drept, nu a făcut niciodată nimic în mod real pentru aceste valori în care eu cred. Știm că în ultimii ani Iohannis a făcut înțelegeri atât cu Ponta, cât și cu Voiculescu. Este denumit premierul Grivco, cel propus de PSD și Voiculescu pentru a fi premier. Asta din nou ne arată că nu crede în statul de drept și în anticorupție și nici în viitorul spre Vest al României. (…) Eu nu cred că reprezintă dreapta și de aceea nu sunt în ACL și plec (..) și din PDL. Iohannis nu a dovedit că este de dreapta, nu a dovedit că apără statul de drept și vrea anticorupție”, a subliniat Macovei.

Ea a apreciat că unii lideri ai PDL „au fost mai interesați de combinațiile de culise decât de binele partidului și de binele țării”.

Monica Macovei a ținut să le mulțumească „oamenilor cinstiți din PDL”, despre care susține că nu se desparte odată cu plecarea din partid.

„Le mulțumesc foarte mult celor din PDL alături de care și în campanii electorale am fost și la greu în bătălii pentru apărarea legii și a statului de drept puse deseori în pericol de PSD și de baronii PSD care nu vor să fie cercetați, care nu vor DNA, care nu vor anchete, care nu vor condamnări. (..) Sunt mulți prieteni și oameni cinstiți în PDL și am fost împreună alături. (..) E greu să te desparți de oamenii cinstiți alături de care ai lucrat și, din acest punct de vedere, nu mă despart de acești oameni”, a afirmat europarlamentarul.

Macovei a anunțat că nu intenționează să se înscrie în niciun alt partid politic și a apreciat că România este pregătită să aibă un președinte independent.

„Un președinte independent prezintă garanția că România va merge spre Vest, că România rămâne în NATO în UE, că modelele politice ale României nu sunt nici China, nici Federația Rusă, așa cum încearcă Ponta astăzi să ne inducă”, a mai spus europarlamentarul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata