MAE: Un român, pe lista pasagerilor avionului prăbuşit în Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe precizează că un cetățean cu dublă cetățenie, inclusiv română, se afla pe lista pasagerilor avionului prăbușit în Ucraina.

„În completarea informării de presă transmisă în această dimineață cu privire la tragedia aviatică din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe informează că — urmare a verificărilor care continuă în vederea stabilirii identității tuturor pasagerilor — i-au fost furnizate noi informații potrivit cărora pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăsește un cetățean care deține dublă cetățenie, inclusiv cetățenie română”, arată MAE într-un comunicat de presă remis vineri .

MAE arată că familia pasagerului român a fost informată de autoritățile din țara de domiciliu, iar autoritățile române au luat, de asemenea, legătura cu familia.

„Familia victimei a precizat că nu dorește, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale”, afirmă MAE.

Aeronava Boeing-777, care aparținea companiei „Malaysia Airlines” și efectua cursa Amsterdam — Kuala Lumpur, s-a prăbușit joi pe teritoriul Ucrainei, la circa 60 de kilometri de granița de Rusia, informează ITAR-TASS și Interfax.

Prăbușirea a avut loc nu departe de Donețk, unde au loc ciocniri între forțele ucrainene și separatiști proruși. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata