Magazinele Zara au retras de la vânzare un tricou cu o stea galbenă în şase colţuri

Zara a retras miercuri de la vânzare un tricou cu o stea galbenă care a atras critici din cauza asemănării cu steaua impusă evreilor de către naziști, potrivit France Presse.

Tricoul în stil marinăresc, cu dungi albastre și albe, care avea o stea galbenă cu șase colțuri și era destinat copiilor, nu a fost disponibil decât câteva ore pe site-ul magazinului.

‘Designul original se inspiră din stelele de șerif din filmele western’ americane, deseori aurii și cu șase colțuri, a declarat un purtător de cuvânt al Zara, adăugând că ‘designul original nu are nicio legătură cu conotațiile care i-au fost asociate’.

‘Înțelegem că există o sensibilitate în legătură cu acest subiect’ și, ‘bineînțeles, ne cerem scuze față de clienții noștri’, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Brandul spaniol a fost criticat în 2007 pentru că a vândut o geantă care avea o svastică. Zara s-a apărat susținând că nu a observat svastica de pe acea geantă, care fusese fabricată de unul dintre furnizorii săi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. nelu parere spune

    lumea a luat-o razna!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata