Magneziul, element esenţial pentru buna funcţionare a ceasului intern

Magneziul ar fi esenţial pentru buna funcţionare a ceasului intern al organismului. Prin urmare, problemele de somn ar putea fi legate de o lipsă a acestui mineral din organism.

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh care au realizat studiu pe această temă consideră că magneziul are un rol foarte important în procesul adormirii, arată site-ul Terra Femina, preluat de 7sur7.be.

Corpul este reglat de ritmul circadian, ceas intern care controlează stările de veghe şi somn.

„Buna funcţionare a ceasului intern este fundamentală pentru corpul uman. Impactul său asupra stării de sănătate este imens”, explică doctorul Gerben von Ooijen, şeful echipei care a elaborat studiul.

Ceasul intern funcţionează datorită apei şi nutrienţilor consumaţi, transformaţi în energie de celule. Magneziul joacă un rol foarte important în acest proces de conversie a nutrienţilor în energie. În lipsa lui, ceasul intern va funcţiona mai încet, de unde şi problemele pe care le au unele persoane în a adormi.

Pentru a adormi bine şi uşor trebuie să se mizeze pe magneziu care, pe termen lung, este mai eficient decât un somnifer. El se găseşte în legumele verzi cu frunze închise la culoare (spanac, varză sau broccoli), dar şi în peşte, alune, avocado, banane şi în ciocolata neagră.

Pentru un adult, aportul zilnic recomandat este de 6 miligrame/kilogram. Însă numai 30-50% din magneziul din alimente este asimilat de organism. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata