Mama Elodiei Ghinescu îi cere lui Cioacă daune de cinci milioane de euro

16

Mama Elodiei Ghinescu a declarat marţi, 11 februarie, la Curtea de Apel Piteşti, că apreciază la cinci milioane de euro despăgubirile civile pe care i le solicită lui Cristian Cioacă.

Emilia Ghinescu a spus că daunele materiale se ridică la aproximativ 40.000 de lei, restul sumei fiind daune morale pentru pierderea fiicei sale.

„Daunele morale se justifică prin trauma psihică produsă familiei. Nu există ceva mai rău pentru sufletul unei mame decât să ştie că persoana căreia i-a dat în grijă fiica a putut să o omoare”, a declarat Emilia Ghinescu.

Instanţa a stabilit că fratele Elodiei Ghinescu, Robert, la rândul său parte civilă în dosar, va fi audiat la următorul termen.

Fostul poliţist Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

Inculpatul a fost obligat, prin sentinţa instanţei de fond, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioacă a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, precum şi de procurori.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie 2013.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata