Mămăliga Warriors sau cum au ajuns patru moldoveni boemi la Mongol Rally

Patru moldoveni cu o mașină cu un poloboc uriaș pe post de spațiu de bagaje vor să ajungă în Mongolia. Nu e începutul unui banc, e începutul unei noi aventuri pentru patru tineri de 30 de ani care se regăsesc sub numele de echipă Mămăliga Warriors în cursa spre Ulan Bator.

Cei patru au nume pe măsură, care să se potrivească în poveste: Mihai Focșa — Navigatorul, Oleg Gnilenco — Șoferul Navigatorului, Igor Cepoi — Imortalizatorul și Radu Pozneac — Cheia Sol. Cei patru tineri din Republica Moldova au decis să fie una dintre cele trei echipe din România care participă anul acesta la Mongol Rally, un eveniment care adună aventurieri din întreaga lume.

Mongol Rally a fost înființat în 2004 de un grup de prieteni pentru care călătoria și aventura făceau parte din rutina zilnică, numindu-se The Adventurists. Regulile sunt simple: conduci din Londra până în Ulan Bator, unica restricție fiind capacitatea motorului, care nu trebuie să depășească 1.000 cm cubi. Cum și pe unde va ajunge acolo își alege fiecare echipă. Acestea au la dispoziție șase săptămâni pentru a ajunge la destinație.

În 2004 au participat șase echipaje iar în 2013 — 297. Motoul aventurii este: „If nothing goes wrong, everything has gone wrong!„. Oleg, singurul șofer al echipei, până la momentul acesta, își freacă mâinile de bucurie când spune motoul: „De-abia aștept„.

În poveștile pe care cei patru le-au auzit despre raliurile trecute se regăsesc o mașină ruptă în două și o echipă care s-a întors din drum, pentru că prietenii care plecaseră în aventură s-au certat atât de tare, încât nu au mai putut continua traseul.

„După așa ceva… ori se rupe totul, ori ne facem frați de sânge”, spune glumețul Oleg, care la miniconcertul pe care cei din echipă l-au ținut miercuri în parcul IOR, pentru prieteni, i-a asigurat percuția lui Igor, responsabil cu vocea, chitara și hiturile „oldies but goldies”. Igor va filma și fotografia aventura lor.

Drumul cel mai lung pe care l-a străbătut Oleg ca șofer a avut 800 de kilometri. Pentru Mongol Rally, acesta va trebui să conducă 600 de kilometri pe zi iar echipa are doar două zile de rezervă, pentru situația în care mașina s-ar strica.

Mașina, botezată Căluțu’, ca să fie și mai bine integrată în poveste, este un Suzuki Wagon R, achiziționată din Bacău, cu mulți kilometri la bord, cărora li se vor adăuga 20.000. Piesa de rezistență a automobilului este polobocul uriaș montat deasupra, loc destinat bagajelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata