Marele premiu al Salonului Invenţiilor de la Geneva, obţinut pentru o tehnologie creată de cercetători români

Marele premiu al Salonului Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi de la Geneva a fost obţinut de o companie elveţiană pentru o tehnologie creată de o echipă de cercetători români.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), tehnologia OnAirCamera a fost realizată în cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativă Interdisciplinară condus de Mircea Tudor, laureat cu Marele premiu la Geneva în 2009 şi 2013.

Achiziţionată de compania elveţiană inclusiv cu patentul aferent, tehnologia se adresează deţinătorilor de telefoane de tip smart şi constă într-un sistem de camere video capabile să urmărească mişcările utilizatorului în diverse contexte, să le recunoască şi să le monteze rapid sub forma unui film personalizat, transmis instantaneu abonatului.

Pe lângă această realizare, cercetătorii şi inventatorii români au fost distinşi cu 17 premii speciale, 18 medalii de aur, opt medalii de argint şi patru de bronz. Practic, toate cele 30 de invenţii prezente la Geneva, 24 sub auspiciile MEN în cadrul unui stand naţional cu o suprafaţă de 32 mp şi şase înscrise în regim independent au fost premiate.

Cu o suprafaţă de expunere de 8.500 mp, 726 de invenţii din 45 de ţări şi peste 60.000 de vizitatori, Salonul Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi de la Geneva este locul de întâlnire al celei mai mari pieţe mondiale din domeniul inventicii şi cel mai prestigios eveniment internaţional din domeniu.

Evenimentul este organizat anual în aprilie sub patronajul preşedintelui Confederaţiei Elveţiene, Consiliului de Stat al Republicii şi Cantonului Geneva, Consiliului Administrativ al oraşului Geneva şi cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata