Maria Şarapova, pozitivă la controlul antidoping la Australian Open

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova, fost număr unu mondial, a anunţat, luni, la Los Angeles, într-o conferinţă de presă, că a fost depistată pozitivă la controlul antidoping în timpul primului turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, în luna ianuarie, transmite AFP.

”Am primit acum câteva zile o scrisoare de la Federaţia Internaţională de Tenis în care eram informată că am făcut obiectul unui control antidoping pozitiv la Australian Open”, a afirmat Șarapova, vizibil emoţionată.

”De zece ani iau un medicament pe reţetă de la medicul meu de familie (…), iar acest medicament nu era pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping, dar regulamentul s-a schimbat de la 1 ianuarie şi acest medicament a devenit produs interzis, lucru pe care nu îl ştiam”, a continuat rusoaica.

Medicamentul în chestiune, meldonium, este destinat tratării est problemelor legate de diabet, a precizat Șarapova.

Utilizat, în principal, pentru prevenirea infarcturilor, el a fost clasat printre hormoni şi modulatori metabolici (grupa S4) de la 1 ianuarie 2016.

”Am făcut o greşeală enormă, mi-am dezamăgit suporterii şi am dezamăgit sportul, ştiu că m-am expus unor consecinţe, dar nu vreau să îmi închei cariera în acest mod şi sper că voi avea din nou şansa să joc”, a mai spus Maria Șarapova.

Șarapova, 28 de ani, a precizat că nu a fost încă audiată de Federaţia internaţională de tenis şi încă nu a fost suspendată.

Numărul şapte mondial este în prezent accidentată la încheietura mâinii şi nu a mai apărut în circuitul feminin de la Australian Open, unde s-a oprit în sferturile de finală, învinsă de marea sa rivală, americanca Serena Williams.

Șarapova a anunţat săptămâna trecută că se retrage de la Indian Wells, turneu care începe miercuri în California şi pe care l-a câştigat în 2006 şi 2013.

Maria Șarapova a explodat în circuitul profesionist în 2004, când a câştigat turneul de la Wimbledon, la vârsta de 17 ani şi a devenit cea mai tânără campioană de la All England Club. În 2006 şi-a trecut în palmares alt titlu de Mare Șlem, US Open, în 2008 a câştigat Australian Open, iar în 2012 a câştigat trofeul de campioană la Roland Garros, recidivând în 2014, când a învins-o în finală pe românca Simona Halep. Rusoaica are în palmares nu mai puţin de 35 de titluri în circuitul feminin, jucând alte 23 de finale.

De asemenea, a câştigat Fed Cup cu echipa Rusiei în 2008 şi are o medalie de argint în proba de simplu, la Jocurile Olimpice de la Londra (2012). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata