Marian Vanghelie, dus în arestul poliţiei

 

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost scos joi seară, 12 martie, din sediul Direcției Națională Anticorupție și dus în arestul Poliției Capitalei după ce a fost reținut de procurori în dosarul privind atribuirea ilegală de lucrări publice.

La ieșire din sediul DNA, Vanghelie a declarat : „E România denunțurilor”.

În dosar, au fost reținute alte patru persoane — apropiați ai edilului și rude ale acestuia.

Potrivit unor surse judiciare, Marian Vanghelie este acuzat că percepea un „comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate de Primăria sectorului 5 și instituțiile subordonate cu firmele controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, banii fiind încasați de edil prin intermediul unor persoane apropiate și al unor firme, inclusiv o societate administrată de partenera sa, Oana Niculescu-Mizil.

Valoarea totală a contractelor de execuție a unor lucrări publice, încheiate din anul 2007 până în prezent, se ridică la aproape două miliarde de lei, au precizat sursele citate.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost reținut joi seară de procurorii Direcției Națională Anticorupție în dosarul privind atribuirea ilegală de lucrări publice, au declarat  surse judiciare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata