Mariana Câmpeanu: Consider că informaţiile difuzate în media urmăresc denigrarea mea; voi reflecta asupra demersurilor judiciare

5

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, consideră că informaţiile apărute în presa centrală cu privire la soţul său, Iulian Câmpeanu, nu răspund niciunui interes public legitim, în condiţiile în care acesta nu este persoană publică şi nu este implicat în politică sau în activităţi de interes public, ci au urmărit denigrarea sa şi a familiei sale.

„Întreg acest demers jurnalistic este nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete şi îşi propune ca scop evident şi transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist şi om politic. Mai grav decât atât, obiectul atacului îl reprezintă intimitatea familiei mele, soţul meu nefiind persoană publică şi neimplicat în politică sau în activităţi de interes public. Consider că informaţiile difuzate în spaţiul media nu răspund niciunui interes public legitim, având drept unic scop denigrarea mea şi, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi întreprinse în acest sens”, afirmă Mariana Câmpeanu.

Într-un comunicat de presă, ministrul Muncii atrage atenţia asupra faptului că problemele de sănătate ale soţului său, în vârstă de 68 de ani, au fost făcute publice în lipsa consimţământului acestuia, deşi divulgarea diagnosticului unei persoane este interzisă prin Legea nr. 95/2006, drepturile pacientului fiind ocrotite tocmai în virtutea caracterului extrem de personal al afecţiunilor de care suferă.

„S-a încercat acreditarea ideii că pensionarea medicală a soţului meu în anul 2005 este nejustificată, deşi este evident că nu a existat un interes de natură materială pentru ca acesta să fie declarat inapt de muncă la vârsta de 59 de ani, primind o pensie lunară de 350 de lei în condiţiile în care, dacă şi-ar fi continuat activitatea, veniturile sale salariale ar fi fost în mod vădit mult mai consistente. Din nefericire, însă, încă din anul 2000, soţul meu a fost afectat de probleme neurologice care, nesupravegheate şi netratate în mod corespunzător, au evoluat şi au generat accidente vascular cerebrale astfel încât în intervalul 2004 – 2005, soţul meu a fost internat în repetate rânduri”, explică Mariana Câmpeanu.

Potrivit acesteia, încetarea contractului de muncă, survenită la 1 martie 2005, a fost determinată tocmai de faptul că societatea la care îşi desfăşura activitatea soţul său, Iulian Câmpeanu, a constatat că acesta avea probleme de concentrare la locul de muncă, absenta perioade lungi de timp, iar activitatea sa nu se mai ridica la nivelul de exigenţă al angajatorului.

„Expertiza medicală efectuată a avut la bază întreaga documentaţie de care dispunea soţul meu la nivelul lunii martie 2005 şi am certitudinea că medicii care au examinat cazul au dat un verdict corect şi legitimat de starea concretă de sănătate a lui Iulian Câmpeanu, de rezultatele investigaţiilor medicale la care a fost supus şi de antecedentele sale patologice. Cu privire la confuzia pe care autorii încearcă să o inducă referitor la faptul că pensia de invaliditate a fost stabilită pentru ‘boală obişnuită’ şi nu pentru afecţiunile grave care rezultă din documentele medicale, trebuie să subliniez că, în legislaţia specifică pensiilor, se utilizează această noţiune pentru a distinge cauza invalidităţii de boala profesională sau accident de muncă – pentru care pensia se suportă din bugetul pentru risc şi accidente”, mai spune şeful de la Muncă.

Ministrul Câmpeanu afirmă că pensionarea soţului său la Casa Judeţeană de Pensii Ilfov nu a reprezentat o favoare şi nici un caz singular, având loc în contextul în care, între 2003 şi 2007, toate casele de pensii ale sectoarelor din Bucureşti erau supraaglomerate din cauza procesului de recalculare a pensiilor. În acest context, mii de cetăţeni din diferite sectoare ale municipiului Bucureşti au fost preluaţi, în acei ani, de Casa Judeţeană de Pensii Ilfov.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata