Marius Dunca (ANPC): Băncile ar trebui să facă oferte corecte, transparente şi foarte clare

Băncile ar trebui să facă oferte corecte, transparente și foarte clare deoarece încrederea românilor în bănci este scăzută, a declarat, luni, 16 martie, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Alexandru Dunca, la conferința „Ziua Consumatorului de Servicii Financiare”.

„Fac un apel către instituțiile financiar-bancare să fie un pic mai deschise sau o deschidere mult mai largă față de consumatorii aflați în situații dificile în acest moment. Ar trebui să venim cu soluții optime. Nu uitați, în acest moment credibilitatea instituțiilor financiar-bancare este un pic scăzută. Românii nu mai au încredere în bănci, le este teamă să mai facă un credit și din acest punct de vedere ar trebui să comunicăm mai mult, să informați mai mult și orice oferte pe care le faceți să fie corecte, transparente, precise și foarte clare”, a spus Marius Alexandru Dunca.

Președintele ANPC a precizat că la sediul instituției vin foarte multe sesizări în ceea ce privește comportamentul unor recuperatori de creanțe. Aceștia se plâng că le sunt amenințate familiile, vecinii sunt sunați sau că le sunt abordați copii în fața blocului.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a organizat luni conferința ‘Ziua Consumatorului de Servicii Financiare’, care face parte dintr-o serie de evenimente prilejuite de Ziua Mondială a Consumatorilor din 15 martie.

Conferința este organizată de ANPC împreună cu Asociația Societăților Finciare ALB România și Institutul Social-Democrat ‘Ovidiu Șincai’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata