Marmotele se contrazic în privinţa sosirii primăverii

În mod tradițional, marmotele prezic în Statele Unite venirea primăverii, însă luni ele nu au fost de acord: cea din Pennsylvania a anunțat încă șase săptămâni de iarnă, iar marmota din New York a prezis sosirea rapidă a anotimpului următor.

Phil, marmota din Punxsutawney (Pennsylvania, est), cea mai celebră din toate, și-a văzut umbra după ce a fost trezită în cadrul ceremoniei tradiționale anuale, care datează din 1887, a anunțat Bill Deeley, șef al clubului ”Punxsutawey Groundhog Club’, menționat de AFP. Concluzia — încă șase săptămâni de iarnă.

În schimb Chuck, marmota mai puțin celebră de la grădina zoologică din Staten island (New York), nu și-a văzut umbra, ceea ce anunță venirea rapidă a primăverii. ‘Chuck, vreau să îți mulțumesc pentru această veste bună’, i-a spus primarul Bill de Blasio, care a prezidat ceremonia, în contextul în care orașul a fost afectat luni de ninsori și ploi soldate cu polei. În acest an, Chuck a făcut prezicerea într-o cutie transparentă fiindcă în 2014 primarul a scăpat din mâini marmota, care a murit după câteva săptămâni.

O a treia marmotă, Chuckles, din Manchester (Connecticut, nord-est) și-a văzut și ea umbra luni, lăsând să se înțeleagă că iarna va mai dura. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata