Marsilia, capitala europeană a sportului în 2017

Marsilia va fi Capitala europeană a sportului în anul 2017, anunț făcut marți de primarul orașului, Jean-Claude Gaudin, care se felicită, într-un comunicat, pentru ”această nouă marcă de încredere acordată Marsiliei, semn incontestabil al noii sale atractivități”, scrie L’Equipe.

Marsilia se afla în competiție cu Sofia, capitala Bulgariei, pentru această distincție.

Pe 15 septembrie, adjunctul de la Ministerul Sporturilor, Richard Miron, evoca, pentru ca Marsilia să obțină acest titlu, crearea unei facultăți de formare a unor meserii comerciale și industriale ale sportului, amenajarea unei zone de activități industriale ale sportului sau organizarea unui festival al sporturilor tradiționale ale fostelor capitale europene ale sportului.

Atribuit pentru prima dată în 2001 orașului Madrid, titlul de Capitală europeană a sportului recompensează orașele sau sportul reprezentat de vectorul de integrare a tuturor categoriilor sociale și care respectă etica, precum și rolul sportului în îmbunătățirea calității vieții, a sănătății fizice și psihologice a locuitorilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata