Martin Schulz: Sprijinul meu este clar – România merită să fie în Schengen

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că România merită să fie în Schengen şi că orice întârziere este cauzată de chestiuni interne ale altor ţări, precizând că sprijinul său pentru aderarea ţării noastre la zona de liberă circulaţie este clar.

‘Regulile sunt clare şi ar trebui urmate ca atare de toate statele membre. România le-a respectat pe deplin, a investit multe eforturi şi rezultatele există. Sprijinul meu este clar — România merită să fie în Schengen şi orice întârziere este cauzată, în mod evident, de chestiuni interne ale altor ţări’, a declarat Martin Schulz.

În contextul mai larg al retoricii partidelor populiste sau extremiste de a acuza libera circulaţie pentru problemele cu şomajul sau legate de sufocarea sistemelor de securitate socială, preşedintele PE a mai spus că trebuie reacţionat ‘la orice tentativă de a amesteca şi de a lega subiecte diferite, precum libera circulaţie a lucrătorilor şi aderarea la Schengen’.

Candidatul desemnat al Partidului Socialiştilor Europeni pentru preşedinţia Comisiei Europene a declarat că este convins că teme precum aderarea la Schengen, liberalizarea regimului vizelor pentru SUA şi Canada sau ridicarea monitorizării în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare vor fi abordate în campaniile pentru alegerile europene din România şi Bulgaria, ţări intrate împreună în UE în penultimul val de extindere.

‘Ceea ce pot promite este că voi lupta pentru tratament egal pentru toate statele membre şi pentru toţi cetăţenii UE. Aceasta este o piatră de temelie a UE. Bineînţeles, statele membre care vor să fie tratate egal trebuie să respecte standardele UE şi să-i respecte valorile’, a spus Martin Schulz. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata