Mazăre către Constantinescu: Dacă nu-ţi permite sănătatea, stai în SUA

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, marți, 5 august, că l-a sfătuit pe președintele Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, să se întoarcă în țară din SUA doar dacă sănătatea îi va permite.

„Nicule, dacă poți să vii, vino când vei putea. Dacă nu-ți permite sănătatea, stai acolo. Că decât să vii și să întinzi copita pe aici, mai bine stai și te faci sănătos acolo”, a relatat Mazăre sfatul pe care i l-a dat lui Constantinescu în timpul ultimei discuții telefonice pe care a avut-o cu acesta în urmă cu o săptămână.

Referitor la posibilitatea ca șeful CJ Constanța să revină în țară din SUA până pe 1 octombrie, dată la care îi expiră viza de ședere în America, primarul Constanței a spus că nu știe ce se va întâmpla, dar că această „chestiune” va fi discutată de Constantinescu cu unul dintre avocații săi români care s-ar fi deplasat la clientul său, în SUA.

Radu Mazăre susține că dosarele penale în care Nicușor Constantinescu este anchetat pentru fapte de corupție nu sunt grave, făcându-se „un balon din nimic” doar pentru că acesta este bolnav și spitalizat în America.

„La Nicușor, povestea este următoarea: s-a făcut un balon din nimic. Pentru că el are niște dosare care nu sunt grave. Hai să fim serioși …, că n-a plătit telefonul acolo sau că n-a permis accesul Curții de Conturi … aici nu vorbim de milioane, de șpăgi și așa mai departe. S-a balonat pentru că omul e bolnav acolo și n-a venit în țară și ăștia cu tot dinadinsul au vrut să-l aducă mort-viu în țară”, a afirmat Mazăre în fața sediului Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, instituție unde se prezintă săptămânal în cadrul controlului judiciar sub care se află într-un dosar în care edilul este cercetat penal.

Magistrații Curții de Apel București au decis definitiv vineri, 1 august, revocarea măsurii controlului judiciar față de președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, într-unul din dosarele în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Separat, pe 23 iulie, Tribunalul București a admis cererea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Nicușor Constantinescu, pentru o perioadă de 30 de zile, după ce acesta nu s-a mai întors din SUA și după ce în presă au fost difuzate imagini în care președintele CJ Constanța se afla la terasa unui restaurant din New York.

Șeful CJ Constanța se află în prezent pe teritoriul SUA, unde a suferit o intervenție chirurgicală, fiind diagnosticat cu cancer la prostată.

El nu s-a întors în România la data stabilită de autoritățile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.

În 27 mai, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi și că nu a respectat dispozițiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene.

În luna aprilie, el a fost trimis în judecată în alt dosar, fiind acuzat că nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța, neefectuând reparațiile necesare la sediul acestuia și a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilități și servicii de pază necesare funcționării în condiții normale a acestei instituții. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata