Mazăre despre suspendarea lui Băsescu: Nu mă interesează pe mine bazaconiile astea

Liderul PSD Constanța, Radu Mazăre, a afirmat, marți, 9 septembrie, referitor la demersurile lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu, că nu îl interesează aceste „bazaconii”.

„Ce mă interesează pe mine bazaconiile astea!”, a spus Mazăre, întrebat fiind dacă crede că este oportună suspendarea șefului statului.

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că PSD nu a luat încă o decizie politică cu privire la suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu, precizând că se va face o analiză în acest sens.

„Noi nu am luat încă o decizie politică. În ceea ce mă privește, am votat pentru suspendarea domnului Băsescu și în 2007 și în 2012 și cred că, din punct de vedere moral și social, domnul Băsescu nu poate pur și simplu să plece așa din funcție, după toate lucrurile rele pe care le-a făcut la adresa României și românilor, fără niciun fel de sancțiune morală.

Dar, dincolo de acest lucru, suspendarea președintelui presupune o procedură constituțională juridică și politică și niște implicații interne și internaționale. Din acest punct de vedere, pot să trec peste ceea ce simt în acest moment și anume faptul că orice zi fără Traian Băsescu președinte este un act de dreptate la adresa românilor și pot să asum responsabilitatea ca prim-ministru și candidat la Președinție a evaluării tuturor rezultatelor și efectelor implicațiilor unei asemenea acțiuni. Din acest punct de vedere, o să discutăm în cadrul PSD, o să facem o analiză responsabilă și vom lua o decizie”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

Și președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că încă nu s-a discutat în partid despre suspendarea președintelui Traian Băsescu. „PSD nu și-a exprimat intenția (n.r.—de a-l suspenda pe Traian Băsescu), este inițiativa domnului Călin Popescu Tăriceanu, nu am discutat în partid această inițiativă. Eu, personal, deocamdată, fiind luat pe nepregătite, nu realizez cât de benefică este pentru conjunctura generală. După ce discutăm în partid, o să avem și noi o decizie”, a spus Liviu Dragnea, marți, la Palatul Parlamentului.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat, luni, că a început demersurile cu privire la inițiativa de suspendare din funcție a șefului statului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata