Mazăre: Voi da statul în judecată la CEDO pentru că sunt anchetat şi la Bucureşti şi la Constanţa pentru aceeaşi faptă

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, vineri, 10 octombrie, că va acționa în instanță la CEDO statul român pentru că este anchetat în paralel de procurorii anticorupție, pentru aceeași faptă, atât la DNA București, cât și la DNA Constanța, el considerând că e vorba „de o situație care trebuie stopată cumva, de un abuz evident”.

„Eu deja sunt o victimă a statului român pentru această dublă cercetare. (…) De luni, o să dau statul în judecată, că sunt victima statului român, pentru că mă anchetează în paralel pentru același lucru, aceeași instituție a statului. (…) Toate lucrurile astea le-am studiat cu avocații de penal și îmi trebuie un alt avocat, care să știe să se miște în ceea ce privește CEDO. Sigur că o să fac plângere și la Kovesi, la ministrul Justiției, sigur că o să fac și toate aceste plângeri interne. (…) Vă dați seama la ce absurd ajungem? În instanță la București mă duc și mă apăr, că n-aveam voie să vând terenul, și arăt ce a scris procurorul din Constanța, că ăsta din Constanța a scris că aveam voie să-l vând. Și mă duc și mă apăr împotriva procurorului din București. Este o situație care trebuie stopată cumva, este un abuz evident”, a declarat, într-o conferință de presă, primarul Constanței.

Radu Mazăre a explicat, pe bază de documente, cum este anchetat în paralel pentru aceeași faptă cu privire la vânzarea unui teren de 11.000 de metri pătrați situat sub cazinoul din stațiunea Mamaia și cum DNA București a evaluat terenul respectiv la 15 milioane de euro, iar DNA Constanța la 5 milioane de euro.

„Vreau să vă arăt cum, în obsesia lor de a mă prinde cu ceva, pentru că am devenit o obsesie pentru poliția politică de la DNA, fac niște încălcări grave și flagrante ale drepturilor omului, ceva de neimaginat. (…) În dosarul în care mă prezint la București în fiecare lună, sunt acuzat pentru niște retrocedări și pentru vânzarea terenului de sub Cazinoul din Mamaia, unde procurorul DNA București a susținut în rechizitoriul din dosar că primăria a intabulat o suprafață de teren, de 22.000 de metri de plajă, domeniul public al statului, de interes național. (…)

În final, procurorul de la București spune că valoarea plajei de care statul român a fost deposedat este de 30 de milioane de euro. (…) Pentru această acuzație sunt târâit în judecată din 2008. (…) Ce se întâmplă la 6 ani din momentul trimiterii mele în judecată pentru acuzația că am vândut domeniul public al statului și prejudiciul e de 30 de milioane? Procurorul de la DNA Constanța mă acuză acum, pentru jumătate din suprafața de teren (…) Procurorul de la București zice ‘Mazăre, te bag în pușcărie pentru că ai vândut domeniul public al statului și valoarea lui era de 30 de milioane de euro, 15 pentru o societate, 15 pentru o societate’, și la 6 ani începe o nouă anchetă procurorul DNA de la Constanța care spune ‘Mazăre, te acuz și te trimit în judecată că ai vândut terenul care nu era domeniu public al statului, era al primăriei, aveai voie să-l vinzi’, în totală contradicție cu ce spune procurorul de la București, discutând de aceeași instituție, DNA.

Ăla de la București mă acuză că era domeniul public al statului și n-aveam voie să-l vând, ăsta de la Constanța spune că nu era terenul statului, era terenul primăriei și aveai voie să-l vinzi, dar l-ai vândut cu o valoare subevaluată. Ăla de la București spune că terenul pentru care mă cercetează ăsta de la Constanța făcea 15 milioane de euro, că totalul era de 30 și ăsta de la Constanța mă acuză doar pentru jumătate de teren, ăsta de la Constanța spunând că terenul făcea 5 milioane de euro”, a explicat Radu Mazăre. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata