MDRAP – Programul România-Serbia 2014-2020: Au fost publicate ghidurile aplicantului pentru primul apel de proiecte

Comitetul Comun de Monitorizare a Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia (CCM 2014-2020) a aprobat, vineri, 14 august, documentele necesare pentru a demara implementarea efectivă a acestuia, inclusiv ghidurile aplicantului pentru primul apel de propuneri de proiecte.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de MDRAP, în perioada imediat următoare vor fi organizate evenimente dedicate identificării potențialilor parteneri.

Apelul de proiecte urmează a fi lansat în data de 15 septembrie și va avea un buget de 50 milioane de euro, din care 22 de milioane vor fi dedicate proiectelor strategice.

Termenul pentru depunerea proiectelor este 15 ianuarie 2016, iar pentru proiectele strategice — 15 martie 2016.

Deciziile au fost luate la Bor (Serbia), în cadrul primei reuniuni a CCM 2014-2020, comitet constituit din reprezentanți de la nivel regional și central, precum și din reprezentanți ai societății civile din cele două țări participante.

Întâlnirea a fost precedată, vineri, de cea de-a noua și ultima reuniune a CCM 2007-2013.

Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România — Serbia a fost aprobat de către Comisia Europeană în data de 6 august 2015. Programul continuă finanțarea cooperării transfrontaliere în zona de graniță româno-sârbă, prin intermediul Instrumentului de Asistență pentru Preaderare (IPA ÎI), cu sprijinul UE și al guvernelor celor două state.

Potențialii beneficiari și toți cei interesați de cooperarea transfrontalieră româno-sârbă în cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România — Serbia pot obține mai multe informații accesând secțiunea 2014-2020 din cadrul site-urilor: www.brct-timisoara.ro și www.romania-serbia.net.

MDRAP gestionează, în perioada de programare 2014-2020, 14 programe operaționale cu cofinanțare din fonduri europene: Programul Operațional Regional — POR,  Programul Operațional Capacitate Administrativă — POCA și 12 programe de cooperare teritorială europeană.

Programele de Cooperare Teritorială Europeană presupun cooperarea, prin intermediul unor proiecte gestionate și administrate în comun de partenerii din statele participante, a unor regiuni din România cu regiuni din statele vecine, cu regiuni dintr-un anumit spațiu geografic, în cadrul cooperării transnaționale și cu regiuni din orice stat membru al UE, în cadrul cooperării interregionale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata