Medicii de la oraş pot continua activitatea după împlinirea vârstei de pensionare

Legea prin care medicii din mediul urban îşi pot continua activitatea după împlinirea vârstei de pensionare, la cerere, cu aviz anual eliberat de direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti şi de Colegiul Medicilor a fost promulgată, joi, 26 mai, de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit legii pentru modificarea art. 391 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin excepţie de la prevederile alin. (1), medicii care îşi desfăşoară activitatea în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate judeţene sau a municipiului Bucureşti, direct sau prin intermediul furnizorilor de servicii medicale, îşi pot continua activitatea după împlinirea vârstei de pensionare, la cerere, cu aviz anual eliberat de direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti şi de CMR, prin colegiile judeţene ale medicilor sau al municipiului Bucureşti, pe baza certificatului de sănătate.

Prelungirea activităţii se stabileşte de o comisie organizată la nivelul direcţiilor de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti alcătuită dintr-un reprezentant al casei de asigurări de sănătate judeţene sau a municipiului Bucureşti, un reprezentant al direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti şi un reprezentant al colegiului judeţean al medicilor sau al municipiului Bucureşti, se arată în actul normativ.

Șeful statului a semnat joi şi decretele privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, a Legii privind aprobarea OUG nr. 41/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru reglementarea unor măsuri bugetare, a Legii pentru modificarea şi completarea OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, a Legii pentru completarea art. 12 din OUG nr. 104/2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române.

De asemenea, preşedintele Iohannis a semnat mai multe decrete referitoare la eliberarea din funcţie a mai multor magistraţi. Astfel, au fost eliberaţi din funcţia de judecător la Curtea de Apel Ploieşti — Elena Negulescu, din funcţia de judecător la Curtea de Apel Bucureşti — Magdalena Petre, din funcţia de judecător la Judecătoria Târgovişte — Felicia Anghelescu, din funcţia de judecător la Judecătoria Satu Mare — Maria Magdalena Trip, ca urmare a pensionării acestora. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata