Medicii recomandă ca trecerea de la alimentaţia de post la cea obişnuită să se facă treptat

Trecerea de la alimentația de post la cea obișnuită trebuie să se facă treptat, iar consumul de alimente tradiționale pe bază de miel trebuie să fie moderat, mai ales pentru persoanele care au ținut post, recomandă medicii.

„Având în vedere preocuparea Ministerului Sănătății pentru menținerea unei bune stări de sănătate a populației, în această perioadă a Sărbătorilor Pascale, specialiștii în sănătate publică fac o serie de recomandări privind consumul de alimente și conduita zilnică. (…) Reluarea unei alimentații bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive. Această alimentație trebuie evitată, pe cât posibil, și de persoanele care suferă de afecțiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecțiuni hepatice sau pancreatice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății remis vineri.

Recomandările medicilor se îndreaptă, în special, către persoanele cu diferite afecțiuni. Astfel, bolnavii care suferă de diabet nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat, iar printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au probleme cu inima se numără cele bogate în grăsimi și sare.

„Preparatele din carne de miel, precum și carnea de miel, să fie achiziționate de la comercianți autorizați care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor, iar alimentația să fie diversificată și să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe și produse lactate”, mai sfătuiesc medicii.

În ceea ce privește consumul excesiv de alcool, acesta trebuie evitat.

De asemenea, medicii îndeamnă la implicarea în activități fizice pentru menținerea unei stări de sănătate corespunzătoare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata