Mencinicopschi: E o sentinţă nedreaptă. Sunt nevinovat

Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la opt ani de închisoare cu executare în dosarul ICA, a declarat, vineri, într-o primă reacție la Antena 3, că decizia magistraților reprezintă „o sentință nedreaptă” și că se consideră „nevinovat”.

„Sincer, eu am avut mare încredere în acest tânăr complet de judecată, dar acum sunt absolut dezamăgit. Sunt convins că adevărul va ieși la suprafață mai devreme sau mai târziu, dar, cu siguranță, va ieși. Sigur că este o sentință nedreaptă. Însă sunt liniștit, sunt împăcat cu mine însumi, nu am ce să îmi reproșez, în continuare vă spun, cu toată demnitatea, onestitatea, sunt nevinovat”, a transmis, în direct prin telefon, Mencinicopschi, imediat după pronunțarea sentinței de vineri a instanței.

El a susținut în continuare că privatizarea s-a făcut absolut legal, fiind una dintre privatizările „cele mai de succes”, ca dovadă că Institutul de Cercetări Alimentare nu numai că există, dar este „performant, de talie europeană”.

„Dacă institutul ar fi fost distrus și eu sufletește aș fi fost distrus. În situația aceasta sunt atât de liniștit și mulțumit că există institutul… Ce mi s-a întâmplat mie, n-aș dori să i se întâmple niciunui român din țara aceasta. Orice faptă bună, sunt acum convins, în România trebuie neapărat pedepsită. Sunt liniștit, voi merge la pușcărie. Sincer vă spun mă bucur că familia mă înțelege, ai mei știu cine sunt, poate și alții știu cine sunt, poate că și alții vor avea încredere în continuare în mine, dar cel mai important pentru mine este că sunt nevinovat”, a completat Gheorghe Mencinicopschi.

Director general și membru al AGA și, ulterior, al CA la ICA București, Mencinicopschi a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea ICA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata