Merica (AHK România): Nu ai cum să rezolvi infrastructura, dacă la fiecare trei luni ai un nou ministru

Problemele din infrastructură nu pot fi rezolvate dacă la fiecare trei luni se schimbă ministrul și, la rândul lui, schimbă aparatul de sub el, a declarat, marți, Radu Merica, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Româno-Germană – AHK România, în cadrul unei conferințe de specialitate.

„Pe partea de infrastructură, dezvoltarea merge în ritmul pe care îl vedem. Nu ai cum să rezolvi infrastructura, dacă la fiecare trei luni ai un nou ministru care schimbă aparatul de sub el. Un fost ministru îmi spunea că există o tradiție la Ministerul Transporturilor, ca fiecare nou ministru să-i considere proști pe cei dinaintea lui și vrea să schimbe tot. Sper că se schimbă tradiția asta. Am încredere că noua conducere a ministerului, domnul Rus (Ioan Rus, noul ministru al Transporturilor, n.r), care a dovedit că știe să conducă un minister, să aibă aceeași eficiență și la Ministerul Transporturilor”, a spus Radu Merica.

Acesta a afirmat că reglementările în exces din domeniul transporturilor afectează competitivitatea, precizând că avem diverse tarife, costuri cu paza, cu certificarea, astfel că nu mai suntem competitivi, iar în curând toate avioanele vor fi înmatriculate în Germania și mașinile în Bulgaria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata