Meseriile preferate de părinţi pentru copiii lor în diferite părţi ale lumii

Medic, informatician și inginer sunt cele trei profesii cel mai des menționate de părinți când sunt întrebați ce cariere ar dori să aibă copiii lor, se arată într-un studiu realizat de banca HSBC în 16 țări, publicat miercuri și preluat de AFP.

Circa 19% dintre părinții intervievați în cadrul sondajului au spus că și-ar vedea copiii medici, 11%, ingineri și 8%, informaticieni. Profesia de medic este cea mai dorită de părinții din Emiratele Arabe Unite (33%), urmați de cei din Indonezia (31%) și Turcia (27%).

Două treimi dintre ei (64%) afirmă că una din cele trei principale dorințe pentru copiii lor când vor fi adulți este ‘să fie fericiți‘. Pe primul loc în privința acestei dorințe sunt părinții francezi (86%), urmați de cei canadieni (78%), britanici și australieni (77%) și americani (72%).

În unele țări, dorința de a ‘duce o viață sănătoasă’ se situează înaintea fericirii. Astfel, în China, părinții vor ca progeniturile lor, odată ajunse adulte, să aibă o viață sănătoasă și numai 63% să fie ‘fericite în viață’. Viața sănătoasă este o dorință pentru numai 21% dintre părinții francezi și o treime dintre cei canadieni, australieni sau americani.

‘Să câștige suficient pentru a avea o viață plăcută’ este ceea ce vor părinții francezi în proporție de 60%, urmați de cei din Hong Kong (43%).

Părinții mexicani (52%) și cei indieni (51%) vor în primul rând ca fiii și fiicele lor ‘să reușească în carieră’, obiectiv menționat frecvent de părinții din țările emergente și mai puțin de cei din statele bogate, care preferă ‘valorificarea potențialului’ de către copiii lor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto; amazon.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata