Messi, cu 41 milioane euro, fotbalistul cu cele mai mari venituri din lume

Argentinianul Lionel Messi, cu 41 milioane euro, a redevenit fotbalistul cu cele mai mari venituri din lume, înaintea portughezului Cristiano Ronaldo (39,5 milioane euro) şi a brazilianului Neymar (29 milioane euro), conform clasamentului întocmit de revista franceză France Football.

Este pentru al 4-lea an în care Messi ocupă primul loc în lista fotbaliştilor cu cele mai mari venituri întocmită de revista franceză începând cu 1999. În ultimul clasament, Messi (35 milioane) a fost depăşit de englezul David Beckham (36 milioane), care a dispărut între timp din ierarhii.

Messi a încasat 12,5 milioane euro din salarii, la care se adaugă 2,5 milioane euro din prime şi 26 milioane euro din contracte publicitare.

Faţă de anul trecut, starul argentinian a încasat venituri mai mari cu 6 milioane euro.

În clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi din lume, Messi este doar al 5-lea, fiind depăşit de jucătorul de golf Tiger Woods (53 milioane euro), tenismanul elveţian Roger Federer (51,5 milioane euro), baschetbaliştii Kobe Bryant (46,5 milioane) şi Lebron James (44 milioane).

Comparativ cu Messi, Ronaldo a obţinut 17 milioane euro din salariu, 0,5 milioane din prime şi 22 milioane euro din contracte publicitare. Neymar încasează un salariu de 14,5 milioane euro, 0,5 milioane din prime şi 14 milioane din contracte publicitare.

Top 10 al fotbaliştilor cu cele mai mari venituri este completat de englezul Wayne Rooney (24 milioane), suedezul Zlatan Ibrahimovic (23,5 milioane), columbianul Radamel Falcao (21,2 milioane), argentinianul Sergio Kun Aguero (19,7 milioane), brazilianul Thiago Silva (17 milioane), belgianul Eden Hazard (16,8 milioane) şi francezul Frank Ribery (16,5 milioane).

La capitolul antrenori, cel mai bine plătit este portughezul Jose Mourinho (17 milioane), care îi depăşeşte pe Joseph Guardiola (15 milioane) şi pe Carlo Ancelotti (13,5 milioane). Gerardo ”Tata” Martino, de la FC Barcelona, este doar al 16-lea cu 5,4 milioane euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata