Mexicanul considerat cel mai gras om din lume a încetat din viaţă

Mexicanul Manuel Uribe Garza, considerat cel mai gras om din lume, a încetat din viață luni în orașul Monterrey, din statul mexican Nuevo León, în urma unor complicații renale, au informat surse ale familiei, citate marți de EFE.

Uribe Garza, în vârstă de 48 de ani, pe care prietenii îl alintau Meme, a fost spitalizat la 2 mai în urma deteriorării sănătății sale, din cauza unei bacterii care i-a afectat funcționarea rinichilor.

Mama lui, Otilia Garza, a declarat agenției EFE că decesul lui Meme, care reușise să slăbească în ultimii ani de la 560 la 394 de kilograme, a luat familia prin surprindere. ‘Meme era foarte pozitiv, avea planuri mari pentru ziua lui de naștere și se gândea să facă un grătar’, a spus ea.

Povestea acestui mexican a făcut înconjurul lumii, în 2007, când a intrat în cartea recordurilor Guiness Book. De atunci el a primit ajutor medical și a reușit să dea jos peste 200 de kilograme deși era în continuare țintuit la pat.

O intervenție chirurgicală deficitară, prin care a încercat să-și reducă din greutate, i-a distrus sistemul limfatic în urmă cu câțiva ani, fapt ce a provocat formarea unor mari tumori la picioare care l-au împiedicat să mai meargă.

La 2 mai, el a fost transportat la spitalul universitar Dr. José Eleuterio González, cu ajutorul unei macarale sub supravegherea paramedicilor locali, însă el a încetat din viață luni în jurul orei locale 10.00 (15.00 GMT). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata