MFE: România va solicita CE rambursarea a peste 200 milioane de euro prin POS DRU

România va solicita Comisiei Europene, săptămâna viitoare, rambursarea a peste 200 milioane de euro prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Fondurilor Europene (MFE) remis, duminică.

„România va transmite, săptămâna viitoare, Comisiei Europene aplicații de plată cu o valoare de peste 200 milioane de euro prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU). În acest moment acestea se afla în verificările procedurale ale Autorității de Certificare și Plată, instituția care transmite Comisiei Europene documentele necesare pentru rambursarea fondurilor europene”, informează MFE.

Autoritatea de Management POS DRU, aflată în directă coordonare a Ministerului Fondurilor Europene, a transmis deja declarațiile de cheltuieli aferente la Autoritatea de Certificare și Plată.

‘Până la sfârșitul acestui an, România va mai transmite Comisiei alte aplicații de plată în valoare de aproximativ 500 milioane de euro. Astfel, suma totală solicitată pentru rambursare în cadrul POS DRU va ajunge la aproximativ 700 milioane de euro la sfârșitul acestui an. Subliniem că misiunea de audit a Comisiei Europene din prima parte a lunii octombrie a.c. s-a încheiat, rezultatele au fost pozitive, iar autoritățile române au undă verde pentru a trimite deja Comisiei Europene aplicații de plată pentru a solicita rambursarea cheltuielilor eligibile efectuate în cadrul POS DRU’, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata