Mini-delta de la marginea oraşului Tulcea va fi finalizată până în iunie

24

Lucrările de amenajare a mini-deltei de la marginea oraşului Tulcea au fost realizate în proporţie de 90%, iar primarul Constantin Hogea speră ca acestea să se încheie până la 1 iunie.

‘Este clar că până în iunie, având în vedere nivelul la care s-a ajuns cu executarea proiectului, circa 90%, lucrările la mini-deltă vor fi încheiate’, a declarat joi, primarul Hogea.

Întrebat fiind dacă această estimare ţine cont şi de perioada de cuibărire a păsărilor, el şi-a exprimat încrederea în finalizarea proiectului.

‘Nu cred că lucrările care mai sunt de executat impietează asupra perioadei de cuibărire a păsărilor’, a mai spus Hogea.

Proiectul de amenajare a mini-deltei de la marginea oraşului urma să se încheie la data de 31 decembrie 2015, însă din cauza contestaţiilor depuse în urma adjudecării lucrărilor de renaturare proiectul a început să fie pus în practică în urmă cu aproape un an.

Astfel, potrivit managerului de proiect, Maria Iacob, perioada de implementare a lucrărilor, estimată iniţial la 32 de luni, s-a redus la mai puţin de jumătate, în condiţiile în care în sezonul de cuibărit al păsărilor, perioada martie-aprilie, nu se pot executa lucrări.

Contractul de finanţare pentru renaturarea polderului Zaghen, proiect considerat prioritar de către conducerea Primăriei municipiului Tulcea, a fost semnat la Tulcea, pe 10 aprilie 2012, proiectul având o valoare totală de 62.353.463 lei. În bugetul oraşului Tulcea din acest an, consilierii locali au prevăzut suma de 2 milioane de lei pentru a finanţa lucrările.

Mini-delta de la marginea oraşului Tulcea urmează să aibă o suprafaţă de circa 200 de hectare, realizarea acesteia fiind recomandată de cercetători pentru a reduce la maximum impactul vizitatorilor asupra Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. De altfel, pentru acest proiect, ARBDD a întocmit un studiu de fezabilitate în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană şi încheiat în urmă cu aproape cinci ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata