Ministerul Fondurilor Europene pregăteşte lansarea a patru apeluri de proiecte în cadrul POS DRU

O serie de apeluri de proiecte din fonduri europene, printre care unele privind formarea profesională a personalului medical din domeniul cardiologiei, dar și a personalului medical care realizează transplanturi, vor fi lansate în perioada următoare, imediat după încheierea consultării publice ale ghidurilor aferente programelor, a anunțat, duminică, într-un comunicat de presă, Ministerul Fondurilor Europene /MFE/.

Conform sursei citate, pe lista proiectelor se mai află cele care vizează îmbunătățirea participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii, precum și susținerea parteneriatelor transnaționale cu impact asupra pieței muncii.

În prezent, MFE, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), supune consultării publice ghidurile pentru lansarea celor patru tipuri de cereri de proiecte.

‘Cele patru cereri de proiecte sunt gândite astfel încât banii europeni să rezolve o parte din problemele pe care încă le avem în prezent. Prin acordarea de finanțări pentru formarea profesională a personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice vom aduce medici din afara țării care vor opera aproximativ 3.000 de copii care suferă de boli grave. Mult mai important, aceștia vor pregăti medicii români să realizeze respectivele intervenții pentru ca România să aibă un număr ridicat de specialiști în acest domeniu. Astfel, datorită acestor finanțări, medicii noștri vor putea salva viețile multor copii. O altă cerere de proiecte, destinată tot personalului medical, va sprijini formarea profesională a personalului care efectuează transplanturi. În același timp, două apeluri vor viza susținerea formării profesionale a persoanelor vulnerabile. Pe măsură ce lansăm astfel de cereri de proiecte, dedicate, am satisfacția că banii europeni își ating scopul de a salva vieți, de a îmbunătăți nivelul de trai al românilor, de a susține dezvoltarea societății. Adică, fondurile europene încep să fie mai bine folosite: pentru România și pentru români!’, notează, în comunicatul citat, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul de resort precizează că așteaptă propuneri și sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea celor patru cereri de proiecte în cadrul POS DRU până la data de 24 iulie a.c., ora 12.00, la adresa de e-mail [email protected]ue.ro.

Totodată, documentele aferente celor patru proiecte sunt publicate pe site-ul MFE spre consultare publică, începând cu data de 18 iulie a.c. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata