Ministerul Mediului va primi 50 milioane de lei la rectificare, pentru lucrări de combatere a inundaţiilor

Ministerul Mediului va primi la rectificare 50 milioane lei, credite de angajament, pentru lucrări țintite pe zona de amenajări și combatere a inundațiilor, deși inițial urmă să piardă 25 milioane lei, a declarat joi, la începutul ședinței de Guvern, premierul Victor Ponta.

‘Azi adoptăm prima rectificare bugetară a anului. Următoarea rectificare va fi probabil la sfârșitul lunii septembrie. Este o rectificare pozitivă, nu tăiem bani de la nimeni, inclusiv la Ministerul Mediului, care urmă să piardă 25 de milioane lei, primiți 50 de milioane de lei credite de angajament pentru lucrări, însă de dată asta clar țintite, pe zona de amenajări și de combatere a inundațiilor. Dacă e nevoie de mai mult punem din nou în continuare, în așa fel încât să ne apucăm de anul asta de lucrurile care sunt cele mai urgențe’, a afirmat șeful Executivului.

De asemenea, județele care au fost în Cod roșu de inundații — Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman și Prahova — vor primi 50 de milioane de lei, iar sume vor fi asigurate și pentru Timiș și Caraș-Severin sau alte județe, dacă va fi cazul, imediat ce vor fi finalizate evaluările, a precizat Ponta.

Premierul a menționat că în luna iulie încasările bugetare au fost de 18 miliarde lei, mai mari cu aproape un miliard și jumătate de lei față de luna iulie 2013 (16,6 miliarde lei), planul asumat de încasări fiind realizat în proporție de 104%.

‘Sper ca asta să însemne că de fapt activitatea și a Direcției Generale Antifraudă Fiscală, activitatea Parchetelor și a Justiției și intrarea în vigoare a noii legi a insolvenței să ne ajute într-adevăr să obținem rezultate în ceea ce privește combaterea evaziunii fiscale și în felul asta cred că recuperăm în iulie cam tot ceea ce am pierdut prin amânarea unor măsuri timp de trei luni. Dacă păstrăm acest ritm vor fi bani la următoarea rectificare și pentru rezolvarea altor urgențe (…) Evident n-au fost bani pentru toată lumea și n-au fost bani cât erau necesari, dar e bine că dăm și nu luăm și, de asemenea, dacă sunt urgențe până în septembrie, altele decât intemperii, avem fondul de rezervă realimentat. Dacă nu, în septembrie reglementăm tot până la sfârșitul anului’, a spus Victor Ponta.

Prim-ministrul a precizat că, la rectificare, Ministerul Sănătății primește 500 milioane lei și Casa de Asigurări de Sănătate — 165 milioane lei, Educația — 150 milioane lei pentru plata titlurilor executorii și 20 milioane pentru grădinițe și două universități, Ministerul Transporturilor — 350 milioane lei, în special pentru CFR, Ministerul Economiei — 300 milioane lei pentru ajutoare de minimis și retehnologizare, Ministerul Justiției — 43 milioane lei pentru cheltuieli de personal, administrare și finalizarea unor sedii de instanțe și Parchete, la Cultură și Culte câte 10 milioane lei, precum și 600 de milioane lei pentru arieratele autorităților locale, iar MAI primește 200 milioane lei pentru Autoritatea Electorală Permanentă — banii pentru organizarea alegerilor, și credite de angajament de 136 milioane lei pentru retehnologizarea autoutilitarelor și mașinilor de intervenție. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata