Ministerul Muncii lucrează la un proiect prin care alocaţiile copiilor să se dea diferenţiat

Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice lucrează la un pachet de măsuri prin care alocațiile pentru copii să se dea diferențiat, proiectul urmând a fi prezentat public în septembrie – octombrie, a declarat, luni, 1 iunie, ministrul de resort, Rovana Plumb, pentru postul de televiziune Digi24.

Lucrăm a un pachet de măsuri. Peste tot în Uniunea Europeană alocațiile pentru copii se dau diferențiat, fie în funcție de veniturile familiei, fie de vârsta copilului. De aceea am spus că lucrăm la un pachet de măsuri pentru susținerea familiei, pentru creșterea natalității și pentru respectarea drepturilor și interesului suprem al copilului. Pe măsură ce va fi aproape de finalizare va intra în dezbatere publică în așa fel încât sistemul de asistență socială cu prioritatea sa către copii și familii să fie unul eficient și care să țintească nevoile copilului și a familiei”, a spus Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a precizat că proiectul va fi prezentat public în septembrie — octombrie 2015.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative, prin care este dublată alocația pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 65/2014, cu un amendament al PNL care prevede ca alocația de stat pentru copii să crească de la 42 la 84 de lei, a fost votat în luna mai de 332 de deputați, niciunul nu a votat împotrivă, iar doi s-au abținut. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. radu spune

    Daca s-ar acorda reduceri de impozit pe termen lung celor care vor avea copii, de forma 3 copii – 30%, 4 copii 50% reducere, am avea o crestere de calitate a populatiei. Asa ar putea fi incrajati sa aiba mai multi copii si persoanele educate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata