Ministrul Educaţiei doreşte înlocuirea programului „Cornul şi laptele” cu o masă caldă

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a reiterat joi, 17 martie, ideea înlocuirii programului „Cornul şi laptele” cu o masă caldă şi s-a arătat îngrijorat de faptul că tot mai mulţi copii au ajuns la spital cu intoxicaţii după ce au consumat produse de panificaţie şi lapte oferit în unele şcoli.

„Mă îngrijorează, am văzut din ce în ce mai multe cazuri. Părerea mea este că mesajul pe care l-am trimis în urmă cu o lună — două că ne preocupă o masă caldă pentru copii, asociat cu ‘Școala după Școală’, este adevărat, este puternic, încercăm să căutăm resurse pentru că ne trebuie resurse consistente ca să trecem de la ce avem acum — ‘Cornul şi laptele’ — la o masă caldă.

Atunci când vom reuşi să găsim resurse, sper eu că o parte bună din ele să fie asigurate din fonduri structurale, vom anunţa. Copiii pot primi pachetele pregătite, să fie transportate de o firmă care duce aşa ceva cu toate testările potrivite, cu tot ce trebuie, şi ne gândim până la urmă şi la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor noştri. (…) Mă preocupă real faptul că sunt din ce în ce mai multe cazuri (n.r. de toxiinfecţii alimentare). Nu ţin de MENCȘ, dar ne preocupă că sunt elevii noştri. (…) Trebuie să ne uităm atent de unde găsim resurse ca să facem o schimbare nu imediată, dar o schimbare reală şi predictibilă a programului înspre masă caldă”, a spus demnitarul, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că discută în acest sens cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Ministerului Agriculturii.

„Discutăm cu colegii de la MS şi de la Ministerul Agriculturii despre ce se întâmplă în legătură cu produsele şi analizele făcute”, a susţinut reprezentantul MENCȘ.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata