Minunea care este corpul omenesc

Corpul nostru fizic este o remarcabilă îmbinare de elemente chimice şi fizice.Rezistenţa fiinţei umane este INCREDIBILĂ. Majoritatea oamenilor îşi abuzează corpul biologic în mod constant. Şi acesta rezistă uimitor de mult şi de bine!

Descopăr zilnic paradoxuri ale fiinţei umane. Societatea înalt tehnologizată în care trăim în prezent a făcut necesară apariţia numeroaselor ”manuale de utilizare” şi ”cărţi tehnice”  fără de care nu am putea folosi nici una dintre miile de maşinării disponibile.

Ca să putem conduce o maşină, avem nevoie de o perioadă de şcoală, una de practică şi de un examen. La fel, ca să putem profesa o meserie care necesită îndemânări mai speciale  avem nevoie de ani de zile de şcoală şi de exersare.

Ca să folosim calculatorul, telefonul mobil sau orice mic aparat de bucătărie, ne uităm într-o carte tehnică şi ”ne şcolim” cu privire la caracteristicile sale şi la modul de utilizare  pentru a-i asigura o durată de viaţă cât mai îndelungată.

În schimb, corpul omenesc îl ”luăm ca atare”, nu ne învaţă nimeni cu ce să-l alimentăm (ba da, ne învaţă părinţii şi bunicii, care arată fizic foarte degradaţi şi deformaţi şi ne introduc în corp aceleaşi alimente care i-au distrus şi pe ei!).

Nu ne învaţă nimeni cum funcţionează optim corpul omenesc (deşi Şcoala Medicală a dezvoltat biblioteci de cărţi cu privire la corp  descoperim că majoritatea oamenilor de ştiinţă nu ştiu mai nimic despre reala sa funcţionare!). Nu a observat nimeni că oamenii construiesc ”maşini” după chipul şi asemănarea corpului lor.

Orice maşină este formată dintr-o structură alcătuită din piese ansamblate, care conţine un motor central, un sistem de introducere al combustibilului şi altul de eliminare a reziduurilor.

Fiecare maşină are combustibilul cel mai adaptat ei  şi atunci când îl foloseşti pe acesta şi ai grijă să curăţi periodic căile de eliminare ale reziduurilor  durata de viaţă a maşinii poate fi mult prelungită.

Oamenii nu folosesc ca şi combustibil alimentele adaptate corpului lor. Pentru că majoritatea oamenilor locuiesc în prezent în zone geografice temperate, care înseamnă perioade lungi de vreme friguroasă şi nefavorabilă, nu mai pot să folosească ca şi alimente doar darurile naturii  fructele, legumele şi nucile  şi au căutat alte variante de ”alimente”  pretinzând că organismul nostru se poate adapta la ele.

Dacă ne uităm în jurul nostru, la starea de sănătate a oamenilor şi la modul în care arată corpul lor fizic,  realizăm că majoritatea oamenilor s-au înşelat amarnic în raţionamentul lor!

Am ales ca alimentaţie grânele  şi boabele lor. Din aceste grâne  sau cereale (care sunt doar nişte ierburi  ce s-au oferit ca variante alimentare oamenilor)  oamenii au preparat făinuri  din care au dezvoltat mii şi mii de produse numite ”mâncăruri”.

Dar prelucrarea termică şi chimică pe care o presupune agricultura modernă  de la manipularea genetică a speciilor de ierburi folosite (grâul prezent este ”un mutant” genetic obţinut în zeci de ani de prelucrare, la fel şi porumbul sau orezul) şi până la adaosurile de substanţe chimice nenumărate, destinate prelungirii vieţii ”de raft” a produselor  a transformat aşa numitele ”alimente” în colecţii de deşeuri.

Pot fi introduse în corp, dar reacţia pe care o produc este una de intoxicare, de agresare a organismului  iar sistemul limfatic produce mucus, pentru a se apăra de efectul lor iritant.

Mucusul se acumulează pretutindeni în organism, iar dacă rinichii nu sunt suficient de puternici pentru a-l elimina, ajunge să blocheze mare parte din dantelăria biologică a organismului. Şi aşa apar fel şi fel de ”semne de blocaje” limfatic  de la ganglioni măriţi de volum şi până la tumori variate  negi, aluniţe, lipoame, fibroame, chisturi, adenoame sau alte tumori, mai grave.

Nu doar grânele sau cerealele dau aceste reacţii ”producătoare de mucus” în corpul omenesc. Ci orice fel de alimente care necesită o prelucrare termică.

În special proteinele (de origine animală sau vegetală). Lactatele, carnea, ouăle, dar şi leguminoasele (fasolea, mazărea, năutul, lintea, soia) sau seminţele şi nucile. Pentru că prin fierbere/prăjire se modifică complet structura naturală a alimentelor  se denaturează substanţele naturale. Căldura ”coagulează”, lipeşte structurile între ele  toate transformându-se în variante ”mutante” şi ”de nerecunoscut” pentru corpul nostru biologic (care este o parte din Natură  şi recunoaşte doar ceea ce este natural!).

Laptele de vacă pasteurizat  este un bun exemplu al ”denaturărilor” suferite de alimente. Prin încălzire, se schimbă complet structura substanţelor din lapte. Şi dacă corpul omenesc are dificultăţi în a recunoaşte şi procesa mineralele (în special calciul) din laptele crud de vacă, în ceea ce priveşte laptele ”pasteurizat” de vacă, se află în imposibilitatea de a-l folosi în vreun fel.

Şi atunci, cantitatea de mucus produsă de mucoasele membranare (acel înveliş care acoperă corpul nostru pe interior, la fel cum pielea ne acoperă pe exterior) este URIAŞĂ după consumul de lactate. Mucusul se acumulează peste tot în organismul omenesc, inclusiv în cap/creier.

Dacă ne uităm în jur, vedem cum nimeni nu mai gândeşte cu propriul creier, ci cu mucusul din cap. Vedem cum oamenii sunt manipulaţi de o societate restrictivă, care face reguli de uniformizare pentru toţi  suntem ”forţaţi” din copilărie să intrăm ”în tipare” din care nu mai avem nici o şansă de scăpare!

Citește și
1 Comentariu
  1. Rux spune

    Mens sana in corpore sano! Felicitari pentru articol! Foarte bine explicat, pe intelesul tuturor! Sanatate pentru toata lumea!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata