Mircea Băsescu, ameninţat de familia Bercea: „De nu te-oi face acum să nu mai fii bun toată viaţa ta „

Mircea Băsescu a fost amenințat de membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru a le returna suma de bani pe care pretindeau că i-au dat-o pentru ca fratele președintelui să intervină pe lângă magistrați.

În rechizitoriul prin care DNA a trimis în judecată cinci membri ai familiei lui Bercea Mondial, se arată că Mircea Băsescu a înregistrat cu telefonul mobil o convorbire purtată în data de 1 noiembrie 2013 cu Florin Anghel, fiul lui Bercea, în cadrul căreia fratele președintelui este amenințat cu moartea.

„De nu te-oi face acum să nu mai fii bun toată viața ta…toate care mergeau…că mi-ai luat 600.000 euro și nu ne-ai făcut nimic. Să știi de la mine…cum te-oi face…să mă ții minte…toată viața ta (…) că tu banii pe care mi i-ai luat de mine…Păi îți dai seama ce faci? Băi nenicule, nu-ți dai seama ce faci? La toate televiziunile acum…de la București mă duc. De nu te-oi face de râs…în toată țara asta…să audă pe tot globul…ai văzut că nu erau bani…să-l scapi”, îi transmitea Florin Anghel lui Mircea Băsescu.

După această discuție, Mircea Băsescu a sesizat Parchetul de lângă Tribunalul Constanța, unde s-a constituit un dosar penal, care însă a fost clasat în data de 29 aprilie 2014.

Ordonanța de clasare a fost infirmată de către prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, soluție confirmată apoi de către judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului Constanța prin încheierea din 4 iunie 2014.

După redeschiderea urmăririi penale s-a dispus declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea DNA — Serviciul Teritorial Constanța.

Din data de 2 noiembrie 2013, convorbirile telefonice purtate de Florin Anghel au fost interceptate de organele de urmărire penală.

Pe calea acestui procedeu probatoriu, s-a stabilit că Florin Anghel a discutat cu fiul unor gardieni de la Penitenciarul Colibași, unde era încarcerat tatăl său, dar și cu o altă persoană, cu privire la posibilitățile a-l ajuta pe tatăl său, precum și cu fiul șefului Poliției orașului Drăgănești Olt.

Într-o altă discuție, Fănica Anghel (soția lui Bercea Mondial) îl roagă pe Mircea Băsescu să o ajute pentru a-l angaja pe cunoscutul avocat Gheorghiță Mateuț pentru a-l apăra pe Bercea.

„Inculpata Anghel Fănica și persoana vătămată Băsescu Mircea au discutat și despre avocații care îl asistaseră sau ar fi urmat să îl asiste pe Anghel Sandu, rezultând că persoana vătămată îl recomandase pe avocat din Baroul Constanța: ‘Dar eu v-am trimis la avocat…Acum ce avocați bag eu? Dacă-l bag pe Mateuț a zis că cere 200.000 euro…mi-a zis cineva. De unde iau eu cumetre banii ăștia? Să dau eu banii ăștia, 200.000 euro. Dacă matale…ia-mi-l mata și mie…și poate vorbești cu el și-l iau și eu, îl pun la Bercea…pe Mateuț. Că-i renumit”, se mai arată în rechizitoriu.

Pe 27 noiembrie 2013, Anghel Florin și Marius Constantin s-au dus la biroul lui Mircea Băsescu din Portul Constanța Sud Agigea, iar primul îl roagă să facă demersuri pentru mutarea lui Bercea Mondial la Penitenciarul Poarta Albă, după care să obțină punerea lui în libertate ori grațierea sa: „măcar mută-mi-l mă nene de acolo. Adu-l pe aici pe undeva prin zonă, să nu mai stea prin hingherimea aia acolo că-i belea mare acolo…la recurs…poate să-i dea drumul…că poate să-i dea drumul să se judece în stare de libertate până n-o rezolv definitiv…mă nene dacă dă o grațiere pentru el, de ce să nu-i dea mă mâncați-aș gura ta…tu cunoști, să-i dea o grațiere…ce lu’ acela nu i-a dat, lu’ Solomon…lu’ acela nu i-a dat…ia zi, cum fac? Fac actele de grațiere lu tata? le fac…și ți le aduc lu’ matale în două exemplare”.

Procurorii notează că familia Bercea a dat banii lui Marian Căpățână, care promisese că-i va remite lui Mircea Băsescu, pentru a obține eliberarea lui Bercea Mondial.

Banii nu au ajuns însă la Mircea Băsescu, fiind folosiți de Marian Căpățână pentru a cumpăra societatea Aversa, lucru recunoscut chiar de către Florin Anghel.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata