Mircea Băsescu rămâne definitiv în arest preventiv

Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv după ce, joi, 31 iulie, magistrații Curții de Apel Constanța au respins solicitarea acestuia de a fi cercetat penal în stare de arest la domiciliu.

Aceeași decizie a fost luată de judecătorii constănțeni și în cazul lui Marian Căpățână.

Decizia magistraților de menținere în arest preventiv a lui Mircea Băsescu și a lui Marian Căpățână este definitivă.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Tașcă, a declarat, înainte ca instanța să se pronunțe, că acesta este menținut în arest preventiv fără a exista motive temeinice și a menționat că va face plângere la CEDO în situația în care judecătorii nu vor dispune măsura solicitată de apărare, de înlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu.

„Clientul meu stă în arest preventiv fără motive temeinice. (…) În afara gravității faptei și a unui pericol public invocat abstract, pentru că nu există niciun pericol public dacă ar fi cercetat sub arest la domiciliu, nu există alte temeiuri care să justifice această măsură. Este clar pentru oricine. (…) Cu siguranță vom ataca la CEDO”, a afirmat avocatul Nelu Tașcă la intrarea în sediul Curții de Apel Constanța.

Recursul a fost făcut după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, magistrații Tribunalului Constanța au respins cererile lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână pentru revocarea arestului preventiv și înlocuirea acestei măsuri cu arestul la domiciliu.

Mircea Băsescu, fratele președintelui țării, susține că solicită arestul la domiciliu pentru a putea studia dosarul în care este anchetat și a se putea apăra.

Cererile celor doi inculpați de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu au fost făcute după ce, anterior, magistrații au respins solicitările acestora de punere în libertate și plasare sub control judiciar.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influență, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În același dosar a fost deferit justiției și Marian Căpățână, pentru complicitate la trafic de influență.

Cei doi au fost arestați preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului București, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele președintelui recunoștea că a primit bani.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce față de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpățână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata