Mircea Diaconu: ANI încearcă să anuleze opţiunea a 6,81% din voturi

Agenția Națională de Integritate încearcă să anuleze opțiunea a 6,81% din voturi, a declarat miercuri,europarlamentarul independent Mircea Diaconu, care a adăugat că va lupta ca această opțiune să fie respectată.

„Este continuarea poveștii fără sfârșit. Însă de acum nu mai este doar povestea mea, a cetățeanului Mircea Diaconu, este povestea a sute de mii de cetățeni care m-au votat, care m-au ales să-i reprezint în Parlamentul European. Ca o concluzie după ce am citit solicitarea lor este că Mircea Diaconu avea dreptul sa candideze, dar nu avea dreptul să câștige. ANI încearcă să anuleze opțiunea a 6.81% din voturi, iar această încercare nu are nimic în comun cu democrația și cu statul de drept”, a afirmat Mircea Diaconu.

El a adăugat că se simte obligat să se lupte pentru acesta voturi.

„Și mă voi lupta până la capăt cu toate armele legale. Voi face totul ca, de data aceasta, opțiunea celor care au votat să fie respectată, așa cum este normal într-o țară normală! Iar de data aceasta nu mai sunt singur!”, a conchis eurodeputatul independent.

Agenția Națională de Integritate a trimis Parlamentului European o sesizare prin care solicită să nu fie validat mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, deoarece acesta a fost declarat în stare de incompatibilitate, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. De asemenea, ANI a depus la Curtea de Apel București o acțiune în contencios administrativ prin care cere anularea deciziei Biroului Electoral Central privind atribuirea mandatului lui Mircea Diaconu. Prima cerere este adresată președintelui Parlamentului European, Secretariatului General al PE și Comisiei responsabile pentru validarea mandatelor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata