Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, împreună într-un nou proiect social-democrat

Peste 1.000 de persoane au participat duminică, 1 februarie,la Romexpo, la lansarea grupului de inițiativă a Noului Proiect Social Democrat, inițiat de Mircea Geoană și Marian Vanghelie.

* Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat duminică, la Romexpo, că o moțiune de cenzură ar fi votată și de parlamentari PSD, chiar dacă nu se vor alătura noului proiect lansat de el și Mircea Geoană, „numai pentru a scăpa de Victor Ponta și de gașca din partid”.

* Octavian Știreanu, jurnalist, fost consilier prezidențial pe mandatul lui Ion Iliescu, a afirmat că Noul Proiect Social Democrat este un proiect „convingător”, adăugând că trebuie trecut de la „capitalismul de cumetrie la cel de omenie, de cetățenie”.

* Senatorul Mircea Geoană a afirmat duminică, la Romexpo, că, așa cum este condus în prezent PSD și la cum se manifestă acest partid, se poate spune că, de fapt, are loc „PASOK-ificarea” acestei formațiuni.

* Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, inițiator al Noului Proiect Social Democrat, i-a îndemnat pe parlamentarii susținători ai acestuia să aibă curajul să apere „răspicat” interesele românilor și a susținut că nu îi este frică de Victor Ponta sau de Gabriel Oprea, ci doar de Dumnezeu.

* Comitetul de inițiativă pentru Noul Proiect Social Democrat cuprinde 16 parlamentari.

* Senatorul Mircea Geoană a afirmat, duminică, la lansarea Grupului de inițiativă pentru Noul Proiect Social Democrat, că în următoarele două săptămâni va exista o nouă majoritate parlamentară și un nou guvern, iar „sultanatul politic al lui Victor Ponta se va încheia”.

* Vanghelie: Nu am avut, în ultimii ani de zile, lideri de stânga.

Evenimentul a început cu intonarea Imnului de stat al României.

Alături de inițiatori, s-au aflat o serie de parlamentari între care Oana Niculescu Mizil, Radu Popa, Dan Tătaru, Cătălin Croitoru, Petre Petrescu Florentin Gust, Valer Marian. Între inițiatorii grupului se mai număr consilierii lui Mircea Geoană și Marian Vanghelie, Ana Cătăuță și Bogdan Georgescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata