Molitor, piscina „art deco” unde a fost prezentat primul bikini din lume, renaşte la Paris

Piscina ‘Molitor’ din Paris, simbol al arhitecturii ‘art déco’, locul în care a fost prezentat primul bikini din lume în 1946, va începe, din luna iulie, o nouă viață, la 25 de ani după ce a fost închisă, informează miercuri agenția EFE.

Situat într-un cartier elegant din capitala franceză, foarte aproape de arena de tenis Roland Garros, complexul a fost proiectat în 1929 de Lucien Pollet, iar din 1990 este catalogat drept monument istoric. De la inaugurarea sa, în prezența înotătorului olimpic Johnny Weissmuller, cunoscut și ca actor pentru rolul lui Tarzan, Molitor a fost însă mai mult decât un complex cu două piscine, una acoperită, și una în aer liber.

Potrivit directorului general Vincent Mézard, Molitor a fost punct de întâlnire pentru protipendada Parisului și scenariul multor evenimente precum expoziții și defilări de modă.

Unul din evenimentele cele mai memorabile din istoria sa a avut loc în 1946, când Louis Réard a prezentat primul bikini din lume, purtat de o dansatoare de la cazinoul din Paris, pentru că manechinele profesioniste au refuzat să apară în public atât de sumar îmbrăcate.

După închiderea piscinei, în urmă cu un sfert de secol, spațiul s-a transformat într-un paradis al amatorilor de graffiti, fiind un punct central al petrecerilor ‘underground’ din Paris.

Din iulie, Molitor revine în atenția publicului ca spațiu expozițional, în care vor fi puse în valoare inclusiv fostele cabine vestiar ale piscinei.

În prezent, complexul este o îmbinare de clasic și modern și cuprinde două piscine, dintre care una olimpică, de 46 de metri lungime, cu apă climatizată, o sală de sport, un restaurant, un centru spa și un hotel cu 124 de camere. Amatorii plătesc pentru o noapte în acest hotel între 350 și 450 de euro. Pentru a deveni membru al clubului de elită de la Molitor, se plătește o taxă inițială de 1.200 de euro și un abonament anual de 3.300 de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata