Montagne-russe cu cea mai vertiginoasă cădere din lume, inaugurat în SUA

Zumanjaro este numele unui montagne-russe, inaugurat în parcul de distracții Six Flags Adventure din statul american New Jersey, care furnizează amatorilor de senzații tari cea mai vertiginoasă coborâre de acest gen din lume.

Instalația are o înălțime de 126 de metri — echivalentul unui bloc cu 41 de etaje — , iar coborârea se realizează cu o viteză de 145 de kilometri pe oră, relatează marți ziarul spaniol ‘Abc’.

Inaugurată cu ocazia Zilei Naționale a SUA și în anul în care Six Flags Adventure împlinește 40 de ani, instalația are cea mai mare cădere verticală controlată din lume, depășind Statuia Libertății de la New York (93 de metri) și turnul Big Ben din Londra (96 de metri).

Noul montagne-russe conține trei gondole, cu capacitate de câte opt persoane fiecare, care parcurg cei 126 de metri înălțime în 30 de secunde la urcare și în numai 10 secunde la coborâre. Zumanjaro este instalat pe o structură metalică rotunjită în partea superioară, pe care funcționa de mai mult timp un montagne-russe de tip trenuleț, cu o coborâre mai mică.

În prezent, cele două montagne-russe funcționează simultan, furnizând vizitatorilor parcului un punct de atracție cu totul deosebit. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata