Motanul-robot Doraemon lansat în variantă 3D în cinematografele din Japonia – VIDEO

Cinematografele din Japonia lansează vineri, 8 august, în premieră o nouă aventură a motanului-robot Doraemon, prima realizată în versiune 3D, care coincide cu împlinirea a 80 de ani a unuia din creatorii popularului personaj de benzi desenate, informează EFE.

Filmul, intitulat ‘Stand by me Doraemon’, a ajuns la numărul 35 din seria în care apare personajul creat în 1969 de Fujio Fujiko și de Motoo Abiko și care a făcut saltul pe marele ecran în 1980. Filmul prezintă aventurile lui Doraemon și ale celui mai bun prieten al său, Nobita, și călătoria lor în timp, grație capacităților speciale ale motanului-robot venit din secolul XXII.

Co-realizatorii Takashi Yamazaki și Ryuichi Yagi au încercat să prezinte ‘un nou Doraemon’ publicului care este deja familiarizat cu popularul personaj de benzi desenate, a explicat compania de distribuție Toho într-un comunicat.

Cei doi regizori, care au mai lucrat împreună la filmul de animație ‘Friends: Naki on the Monster Island’ (2011), au decis să îmbine grafica de computer cu tehnica 3D, pentru a oferi o experiență ‘mai adâncă’ spectatorilor.

Echipa de producție a lucrat timp de un an la tiparul personajelor pentru a obține mișcări și expresii mai realiste și au filmat ca bază obiecte reale și scenarii în miniatură pentru a desena apoi decorurile. După premierea sa în Japonia, ‘Stand by me Doraemon’ este așteptat să ajungă pe marile ecrane internaționale în septembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata