Moţiunea de cenzură a fost citită în plenul Parlamentului; PNL solicită retragerea încrederii Guvernului

Moțiunea de cenzură „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!” a fost citită luni în ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților. În document PNL solicită retragerea încrederii Guvernului.

Premierul Victor Ponta și majoritatea membrilor cabinetului său nu au participat la ședința plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

„Motivul fundamental pentru care considerăm că trebuie, acum, să retrageți încrederea acestui Guvern este faptul că și-a bătut joc de ceea ce este mai sfânt într-o democrație”, susțin semnatarii moțiunii de cenzură.

Potrivit PNL, „Guvernul Ponta a încălcat Constituția și a săvârșit abuzuri inimaginabile”.

PNL afirmă că moțiunea de cenzură ar fi putut fi axată pe „incompetența” lui Victor Ponta și a miniștrilor săi, pe „proasta” guvernare, dând ca exemplu gestionarea cardului de sănătate, „operațiunea bacșișul”.

Liberalii mai consideră că singura soluție pentru deblocarea introducerii votului prin corespondență este schimbarea echipei guvernamentale.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată vineri în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata