Namibia: Comoara de pe epava „City of Cairo” a fost scoasă în întregime la suprafaţă

Din largul coastelor namibiene, de la 5.150 de metri adâncime (cu 2.000 de metri mai mult decât ‘Titanicul’), firma Deep Ocean Search a terminat de scos la suprafață marți încărcătura de pe epava ‘City of Cairo’, navă britanică scufundată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Vasul transporta fontă, lână, dar și lăzi cu monezi de argint, cu o valoare totală de 50 de milioane de dolari (47,43 de milioane de euro), relatează Le Figaro. ‘City of Cairo’ a fost scufundat de un submarin german în 6 noiembrie 1942, iar la bordul lui se găseau, printre altele, 100 de tone de monezi.

Acțiunea reprezintă o performanță tehnică fără precedent. Firma Deep Ocean Search, care dispune de specialiști francezi și britanici în domeniul mării, a depus mari eforturi pentru localizarea epavei navei scufundate. Echipa franco-britanică a realizat chiar un sonar unic, apt să sondeze oceanele până la 6.000 de metri adâncime.

Mulțumită de această descoperire, echipa franco-britanică, care a lucrat conform unui contract cu ministerul britanic al Transporturilor, a creat o pagină de Facebook pentru a-și prezenta aventura. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata