Nana Mouskouri revine pe scenă la 80 de ani

Nana Mouskouri, cunoscută cântăreață din Grecia cu sute de milioane de discuri vândute, își aniversează cei 80 de ani (pe care îi va împlini pe 13 octombrie) printr-un turneu.

Luni va susține un spectacol la poalele dealului Acropole din Atena, același loc în care își luase adio, în 2008, de la viața muzicală. Decizia de atunci a îmbolnăvit-o și a făcut-o să plece din nou în turneu, spune ea.

‘Acum șase ani, la teatrul Herodes Atticus Odeon, mi-am luat +la revedere+ de la muzică. Era o vreme când simțeam că îmbătrânesc, că lumea căreia îi aparțineam dispăruse…Această decizie m-a costat scump’, a declarat cotidianului Kathimerini Nana Mouskouri, citată de AFP.

‘Am trăit sentimente de disperare, de inutilitate’, a adăugat ea. Retragerea de pe scenă, după 50 de ani de carieră, nu numai că a ‘deprimat-o’, ci a îmbolnăvit-o fizic: ‘Toată ziua mergeam la doctor, mă durea spatele’, afirmă cântăreața. Așa a luat decizia să plece în turneu, cu ocazia celei de-a 80-a aniversări. Turneul a început la sfârșitul lui 2013, în America de Sud, cu etape la Paris și în Canada primăvara trecută, urmând să cuprindă alte circa 20 de concerte până în ianuarie 2015, în Franța, Anglia și Germania.

Singurul concert din această vară va avea loc luni, la teatrul antic de la poalele dealului Acropole. Nana Mouskouri, care a colaborat, printre alții, cu compozitorii francez Michel Legrand și american Quincy Jones, va fi însoțită pe scenă de fiica ei, repertoriul cuprinzând piese grecești, cântece clasice și de jazz. ‘Vocea îmbătrânește, ca fața sau părul. Își pierde din prospețime. A mea a trecut prin asta, însă a rămas sigură, iar eu iau aceleași note înalte ca altădată’, a spus cântăreața în revista To Vima.

Nana Mouskouri a debutat în anii 1950 interpretând îndeosebi poeți greci puși pe muzică de Manos Hadjidakis și a vândut, de-a lungul carierei, 350 de milioane de discuri imprimate în 12 limbi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata