NATO cere Rusiei să-şi retragă trupele de la graniţa cu Ucraina

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a cerut miercuri, 7 mai, Rusiei să nu-i mai susţină pe separatiştii din Ucraina şi să-şi retragă trupele de la graniţa ucraineană, pentru a putea fi găsită o soluţie politică la conflictul dintre Kiev şi Moscova, relatează Reuters.

El a mai afirmat că NATO nu poate confirma o retragere a trupelor ruse de la graniţa cu Ucraina.

Rusia ar trebui să-şi respecte angajamentele internaţionale, să nu-i mai susţină pe separatişti şi să-şi retragă trupele de la graniţă, pentru a putea fi găsite soluţii politice”, a declarat Rasmussen presei, după o întâlnire la Varşovia cu ministrul polonez de externe şi cu cel al apărării.

Rasmussen a adăugat că, dacă va fi necesar, NATO nu va ezita să ia toate măsurile necesare pentru a spori securitatea aliaţilor săi din Europa Centrală şi de Est, care ar putea include exerciţii suplimentare, revizuirea planurilor de apărare şi o desfăşurare corespunzătoare a trupelor.

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut miercuri separatiştilor proruşi din estul Ucrainei să amâne referendumul prevăzut pentru duminică, 11 mai, cu privire la declararea independenţei regiunilor Doneţk şi Lugansk. El a afirmat de asemenea că Moscova şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina, unde NATO estimase, la sfârşitul lunii aprilie, că s-ar fi aflat 40.000 de militari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata