NATO condamnă anexarea „ilegală” a Crimeii

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a condamnat anexarea ‘ilegală’ a Peninsulei Crimeea la Rusia şi a îndemnat Moscova şi Kievul la ‘reţinere’ după moartea unui militar ucrainean, potrivit AFP.

Rusia a ignorat toate apelurile de a reveni la respectarea dreptului internaţional şi continuă să coboare de-a lungul unui drum periculos’, a deplâns Rasmussen într-un comunicat.

‘Nimic nu poate justifica urmărirea unei astfel de politici care nu poate decât să sporească izolarea internaţională a Rusiei’, a adăugat el.

‘Anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea este ilegală şi ilegitimă, iar ţările aliate din cadrul NATO nu o vor recunoaşte’, a avertizat secretarul general al Alianţei, care, pe de altă parte, s-a declarat ‘profund îngrijorat’ după informaţiile referitoare la uciderea unui militar ucrainean.

‘Este urgent ca toate părţile să dea dovadă de reţinere şi să ia toate măsurile pentru a evita continuarea escaladării’, a subliniat Anders Fogh Rasmussen.

Un schimb de focuri care a avut loc marţi la Simferopol, reşedinţa administrativă a Peninsulei Crimeea, s-a soldat cu moartea a două persoane, un militar ucrainean şi, respectiv, un membru al ‘forţelor de autoapărare’ proruse, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale’, citată de agenţia de presă Interfax-Ucraina.

Preşedintele Vladimir Putin a semnat marţi un tratat istoric privind alipirea la Rusia a Crimeii, peninsulă controlată de peste două săptămâni de forţele ruse şi proruse care îi încercuiesc pe soldaţii ucraineni baricadaţi în unităţile lor militare.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata